Böcker | Se & läs | Ingalill läser

Boktips – Pensionärer som rånar och fruar som får nog

Läsning för alla smaker och åldrar blir det när Ingalill Mosander tipsar om spänning, humor, barnböcker och en hustru som kräver upprättelse.

Ingalill Mosander
Publicerad 2016-07-19

Roman:

Rån och inga visor

Ran-och-inga-visor_webbav Catharina Ingelman-Sundberg, Forum
Jag kommer aldrig mer att kunna se en sopbil med sopsugen kopplad till sopnedkastet utan att tänka på Pensionärsligan. Nej, jag ska inte avslöja varför men min beundran för det gråhåriga gängets intelligens och kreativitet är gränslös. Detta är tredje boken i serien om några ålderstigna, framgångsrika bankrånare och den har blivit en internationell succé. Böckerna har utkommit i sammanlagt 40 länder och sålts i över 2 miljoner exemplar.

 

Pocket:

Det brinnande rummet

Det brinnande rummet Connellyav Michael Connelly, Norstedts
Harry Bosch har placerats på avdelningen för ”cold cases” vid Los Angeles-polisen. Med sin unga kollega Lucia Soto tar han sig an ett tio år gammalt mordfall. När de börjar gräva leder spåren högt upp i samhällets översta skikt. Det är inte vad deras högsta chefer önskat sig, men Harry drivs av sitt rättviseepos och går inte att stoppa. En klassisk bladvändare som bara blir mer och mer spännande för varje sida man läser.


Barn:

Astons stenar

Astons-stenar_webbav Lotta Geffenblad, En bok för alla
Under 40 år har det här förlaget jobbat för att göra böcker och läsning tillgängligt för en billig penning. Jubileet firas med utgivning av en rad barnboksfavoriter. Som denna prisbelönta berättelse om Astor, en liten hundvalp med gott hjärta. När han ser en sten som ligger ensam på marken, måste han rädda den. Han smugglar ner den i mammas kasse och bäddar ner den i en docksäng. Det blir med tiden många stenar.


Roman:

Rosieeffekten

Rosieeffekten Simsionav Graeme Simsion, Forum
Finansmannen Bill Gates har en bokblogg. Han har älskat att läsa sedan barnsben, och en av hans favoriter är denna halsbrytande roman. Jag blev själv väldigt förtjust i huvudpersonen Don, en briljant genetikforskare med en släng av Aspbergers syndrom. Han är nygift med Rosie, de har flyttat till New York och väntar barn. Dons sätt att tolka världen är fascinerande, roligt och tänkvärt.


Roman:

Hustrun

Boktips Hustrun Wolitzerav Meg Wolitzer, W&W
Att vara en musa, att kratta manegen åt ett manligt, pretentiöst, självutnämnt geni har länge ansetts som en hedervärd kvinnlig sysselsättning. Icke riktigt så längre. En efter en börjar nu fruarna ge ut sina versioner av äktenskapen och de är inte nådiga. I denna skarpsynta, underhållande historia får hustrun nog. I 40 år har hon stöttat sin notoriskt otrogne, uppblåste kulturman, tagit hand om barn och hushåll – men inte en dag till! Välskriven och humoristisk.

Ingalill Mosander
Publicerad 2016-07-19
senioren-nr-3
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 3 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.
#8
senioren-nr-8
Ur senaste Senioren
  • Porträtt: Margit och Willy Silberstein.
  • Hälsosam fika
  • Pensionärsråd: Du och din erfarenhet behövs
  • Malena Ivarsson: Skriv en ärlig kontaktannons

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas