Boktips: Skiftande livsstilar
Se & läs | Boktips

Boktips: Skiftande livsstilar

Veteranens redaktion tipsar om olika böcker. Anna är layoutare och redaktionsassistent på Veteranen och läser helst faktaböcker. Här några böcker om skiftande livsstilar.

Publicerad 2012-11-30

Robert Kviby
De korrupta
Pocketförlaget, cirka 42 kronor

En lyckad debutbok av Robert Kviby som hittat inspiration från verkliga händelser på åttiotalet. Flera prostituerade kvinnor dödas i Stockholm, inga gärningsmän grips och utredningarna läggs ned. Kriminalreportern Annie Lander skriver en artikelserie om morden och tar kontakt med prostituerade för att ta reda på mer. Hon upptäcker att det finns kopplingar till en av stans mest exklusiva herrklubbar vars innersta krets består av flera av landets mäktigaste män. Hon märker även att fallen har kopplingar till henne själv och mordet på hennes mor.
Plötsligt försvinner Annie och hennes man blir tvungen att gå i hennes fotspår om han någonsin ska lyckas hitta henne. Spännande läsning!Malin Berghagen

Yoga med Malin: min kropp, min själ, mitt andetag
Förlag Semic, cirka 159 kronor

Malin Berghagen, före detta radiopratare, kändisbarn och yogainstruktör, berättar om hur vi med yogans hjälp kan vårda både kropp och själ.
För Malin blev yogan att en självklar del av hennes vardag efter att hon hamnat i en livskris. Genom yogan som innefattar kost, träning och fokusering på känslor och tankar lyckades hon ändra sin livsstil i sundare riktning. Här delar hon med sig av yogans lära och berättar även om delar av sitt eget liv.
I boken finns bilder på olika yogaövningar som är lätta att följa. En bok för både kropp och själ!


Lesley-Ann Jones

Freddie Mercury – den definitiva biografin
Norstedts, cirka 169 kronor

Vare sig du gillar Queens musik eller inte så har du garanterat hört We are the champions och The show must go on  på TV om du är sportintresserad eller låtar som I want to break free och Radio Ga Ga på radion då de spelades oavbrutet under 80-talet.
Lesley-Ann Jones är brittisk rockjournalist och var med på många av Queens turnéer. Hon har skrivit om Freddie Mercury eller Farrokh Bulusa som han döptes till. Ingen kunde väl ana att den lille killen med utstående tänder och dåligt självförtroende skulle bli huvudperson i ett av världens mest populära band under 70–90-talen. Freddie föddes i Zansibar men hade parsiskt ursprung där homosexualitet är strängt förbjudet. Han kom att leva ett promiskuöst liv – med män och kvinnor. Freddie insjuknade i aids men hemlighöll det för allmänheten fram till sin död. En läs- och musikupplevelse på samma gång!

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas