Jag läser som besatt till sista sidan!
Se & läs | Ingalill Mosander

Jag läser som besatt till sista sidan!

"Hur vågar de, tänker jag när de berättar att de befinner sig ensamma på isen med ett av de farligaste djuren på jorden."

Ingalill Mosander
Publicerad 2020-01-29

Fakta:

Lev hela livet

av Bengt Brülde
Fri tanke

Hur ska vi göra det bästa med de år vi har kvar? Den frågan ville författaren ha ett svar på för egen del. Och eftersom han är professor och lyckoforskare har han gått vetenskapligt tillväga och gjort en grundlig undersökning. Resultatet har blivit en insiktsfull och inspirerande bok där han delar med sig av all den kunskap han skaffat sig. Även om texten är på 400 faktatäta sidor är den lättläst och efteråt känner man sig lite klokare.

Thriller:

Terapeuten

av Heléne Flood
Polaris

Ingenting är vad det synes vara i denna välskrivna, spännande historia där överraskningarna duggar tätt. En ung psykolog driver en privat klinik i den stora villan som hon och hennes man håller på att renovera. Men arbetet går trögt och en morgon försvinner mannen. Tillvaron förvandlas till en mardröm för den unga kvinnan. Vad som sen händer är att jag läser som besatt ända till sista sidan och det oväntade slutet.

Roman:

Asymmetri

av Lisa Halliday
Norstedts

En nyckelroman om en ung kvinnas romans med en mycket äldre, ständigt Nobelpristippad författare (Läs Philip Roth). Det är mycket underhållande läsning med smarta, roliga kommentarer om litteratur, politik, kärlek och inte minst baseball.
Boken innehåller även en intervju med den äldre författaren och en skildring av den nya värld som skapats efter USAs katastrofala krig i Irak. Utsedd till en av årets tio bästa böcker av New York Times.

Djur och natur:

Bortom isbjörnens rike

av Melissa Schäfer och Fredrik Granath
Bonnier Fakta

Ett praktverk med makalösa bilder och berättelser från en värld som bokstavligen håller på att smälta bort framför våra ögon. Ty Arktis och isbjörnen står i klimatets frontlinje.
Hur vågar de, tänker jag när de berättar att de befinner sig ensamma på isen med ett av de farligaste djuren på jorden. Det gäller att hålla sig lugn. Björnarna kan lukta sig till rädsla. Och då… Både en kärleksförklaring till en unik miljö och en larmrapport.

Barn:

Den första snön

av Ezra Jack Keats
Lilla Piratförlaget

Från 2 år. Oemotståndligt om den oförställda glädje och förvåning en liten pojke kan känna första gången han upplever att det finns snö. När han vaknar har hela världen blivit vit och vacker. Han ger sig ut och kan leka på ett nytt sätt. Gör en snögubbe, lägger sig på rygg och blir en snöängel. Men än vågar han inte delta i de stora killarnas snöbollskrig.
Boken kom ut första gången 1962 och ses som en milstolpe i bilderböckernas historia.

Ingalill Mosander
Publicerad 2020-01-29

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas