Om busschaufför och spökjägare
Böcker | Se & läs | Ingalill läser

Om busschaufför och spökjägare

En bedårande berättelse om en oväntad förälskelse på äldre dar. Nils Uddenbergs bok "Ensam med katt" är ett av boktipsen från Ingalill Mosander.

Ingalill Mosander
Publicerad 2020-09-05

Sakprosa:

Ensam med katt av Nils Uddenberg
Natur & Kultur
Aldrig hade författaren, som är vetenskapsman och professor, tänkt skaffa sig en katt. Än mindre skriva en bok om henne. Men Gubbe och katt, hans bedårande berättelse om en oväntad förälskelse på äldre dar, såldes i över 100 000 exemplar och till tio länder. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren. Nils Uddenberg har blivit änkling och både han och katten sörjer. Hur ska de nu komma vidare och inrätta sig i sitt nya samboliv?

Roman:

Den sorgsne busschauffören från Alster av Håkan Nesser
Bonniers
Eftersom författare är allsmäktiga låter han oss åter få träffa Gunnar Barbarotti, en av mina favoritpoliser inom deckarlitteraturen. Han är numera kommissarie och sambo med kollegan Eva Backman, även hon kommissarie. Paret tillbringar några tjänstlediga månader på norra Gotland och trillar naturligtvis in i en olöst mordgåta. De råkar få syn på en man som de trodde var död sen länge. Håkan Nesser när han är som bäst.

Deckare:

Operation Fosterland av Anne Holt
Piratförlaget
Hon identifierar dagsaktuella problem i samhället och omvandlar dem sedan till spännande kriminalhistorier. Den här gången handlar det om de konsekvenser som allt hat och hot på nätet kan få i förlängningen.
När en av de mest kontroversiella debattörerna mördas på sin bröllopsdag tvingas privatdetektiven Selma Falck att ingripa och utmanar därmed farliga krafter i det fördolda. Angelägen, gastkramande och välskriven.

Roman:

Apan i mitten av Stephan Mendel-Enk
Norstedts
Med självironi och drastisk humor skildrar han judiskt liv i Göteborg på 1990-talet. Kulturkrockarna inom familjen då mamman gift om sig med en hederlig svensk.
Konflikterna mellan hennes yngste son, som söker sig bort från religionen och den äldste, som kommit hem efter några år i Israel, radikalt förändrad och alltmer ortodox. Spänningarna manifesteras på fotbollsplanen där det judiska laget Maccabi för en tynande tillvaro.

BARN:

Spökjägare: Vänner att dö för av Martin Jern
Lilla Piratförlaget
9-12 år. Äntligen kommer andra delen i serien om spökjägare i Vilaholm. Och det är perfekt läsning för alla skräckfantaster. Holly och hennes vänner har insett att som spökjägare har man bara två val: jaga eller bli jagad.
Så de väljer det första alternativet och erbjuder sina tjänster på Instagram. Det tar inte lång tid förrän varelser från Andra sidan dyker upp i likhet med nya grannar som visar sig vara vampyrer.
Supercool, jätteläskig och sanslöst rolig.

Ingalill Mosander
Publicerad 2020-09-05
senioren-nr-6
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 6 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.
#8
senioren-nr-8
Ur senaste Senioren
  • Porträtt: Margit och Willy Silberstein.
  • Hälsosam fika
  • Pensionärsråd: Du och din erfarenhet behövs
  • Malena Ivarsson: Skriv en ärlig kontaktannons

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas