Snögloben, Amanda Hellberg
Se & läs

Snögloben, Amanda Hellberg

Ett blodigt mord på ett slott i Oxford i så höga kretsar att hertigparet är inblandat blir den synska Maja Grås första officiella polisuppdrag.

Publicerad 2008-08-26

Amanda Hellberg erbjuder möjligheten att få läsa brittiska deckare på originalspråket svenska. Både Amanda Hellberg och hennes huvudperson Maja Grå är nämligen svenskor bosatta i Oxford. Maja Grå är dessutom synsk, vilket lägger grunden för denna speciella blandning av deckare och spökhistoria.
I Snögloben löser Maja Grå, tillsammans med en specialstyrka hos polisen, ett bisarrt mord där själve brudgummen bragts om livet efter ett societetsbröllop. Det visar sig att mordet har anknytningar bakåt i historien, inte minst till händelser som påverkat Maja Grås närmaste.
Det här är den fjärde boken i serien om Maja Grå, och den vinner säkert på att man har läst de tidigare böckerna, vilket jag inte har gjort. Historien innehåller en och annan kuslig scen, inte minst när Maja Grå utsätts för en makaber invigningsritual av sina kollegor. Vi får träffa udda karaktärer, ta del av utförliga miljöbeskrivningar och gissar fel på gärningsmannen ett par gånger, precis som man ska. Det är mysigt och småkusligt, och också faktiskt en smula deprimerande. Men jag kan inte riktigt förstå hur polisen tänker alla gånger. Varför förutsätter man att mördaren inte finns kvar på slottet? Och varför lägger man inte mer krut på att hitta ett försvunnet barn? Små irritationsmoment som stör i den vita snön.

Frida Andersson Johansson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas