Ingmar Skoog får Solstickepriset
Nyheter | pris
Ingmar Skoog. Foto: Johan Wingborg

Ingmar Skoog får Solstickepriset

Ingmar Skoog tilldelas Solstickepriset 2020. Han får det för sina insatser för de äldre. ”Det var roligt. Det visar vikten av äldrefrågornas betydelse”, säger Ingmar Skoog till Senioren.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-08

Läs gärna Ingmar Skoogs senaste blogg också där han skriver om IVO:s kritiska rapport om hur regionerna skötte den medicinska behandlingen av covid-19 på äldreboenden i våras. Du hittar texten här. 

Stiftelsen Solstickan har sedan 1986 delat ut Solstickepriset för att hedra en person som har gjort en personlig insats utöver det vanliga inom de områden som avses i stiftelsens stadgar.

 I år går det alltså till professor Ingmar Skoog som leder Centrum för åldrande och hälsa, AgeCap, vid Göteborgs universitet.

Han är också Seniorens expert på seniorhälsa och brinner för äldrefrågor och för att nyansera bilden av äldre.

-Det känns bra. Jag ser det här som en belöning och ett kvitto på att vi måste få ut riktig kunskap i de här frågorna. Det finns en fruktansvärd okunskap om åldrandet och det gäller alla från Folkhälsomyndigheten och regeringen till andra som uttalar sig, säger Ingmar Skoog.

Solstickepriset utdelas för att främja en verksamhet som ligger pristagarna särskilt varmt om hjärtat. Samtidigt är en del av priset personligt och avsett att vara en personlig uppmuntran.

Motiveringen lyder: Ingmar Skoog tilldelas 2020 års Solstickepris för insatser att öka människors möjlighet till ett gott åldrande samt att vända synen på äldre och åldrande till att bli mer positiv igen. Ingmar har även varit förnuftets röst under pågående pandemi och den kris som den innebär.

Prissumman är på 150 000 kronor och prisutdelningsceremonin som skulle ha ägt rum i december har skjutits fram.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas