Nyheter

”Alla ska ha råd med hemtjänst”

Gör om, gör rätt, skriver SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam i Aftonbladet, med anledning av regeringens föreslagna höjning av hemtjänstavgiften.

Publicerad 2015-05-11

SPF Seniorerna förekommer flitigt på landets debattsidor. Under våren har man vid ett flertal tillfällen synts på sidor som Aftonbladet debatt, DN Debatt och SVT Opinion i frågor som pensionssystemet, bemanningsregler.

Nu är det den föreslagna höjningen av hemtjänstavgiften som kritiseras på Aftonbladet debatt. Den är rakt igenom olämplig, skriver förbundsordförande Christina Rogestam:

”Runt 4 av 10 svenskar som är 80 år och äldre har hemtjänst eller bor i särskilt boende. Ofta handlar det om sköra men mycket tacksamma människor, med låga pensioner.
Det är därför beklagligt att regeringen nu överväger att från årsskiftet ge kommunerna möjlighet att höja avgifterna för hemtjänst och särskilt boende med 220 kronor per månad. Det drabbar inte bara några av samhällets mest utsatta individer, avgiftshöjningen kommer dessutom att äta upp regeringens övriga utlovade satsningar till äldre.”

Rogestam varnar för risken för att även andra kommunala avgifter, som de för matlådor och trygghetslarm kan komma att höjas, och passar samtidigt på att kritisera pensionssystemet och bromsen, som bidragit till den dåliga inkomstutvecklingen för landets pensionärer.

Här kan du läsa hela debattartikeln Regeringens svek mot pensionärerna

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas