Bristande kontantservice skapar oro
Foto: Colourbox
Nyheter | Kontanter

Bristande kontantservice skapar oro

Dålig syn, svårt att minnas koder och rädsla för bedrägerier. SPF Seniorerna i Göteborg har många medlemmar som inte vill använda kortbetalning.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2016-02-09

Att det blivit svårare att använda kontanter är en ständig källa till oro och irritation. I Västsverige är det få banker som hanterar kontanter, skriver GP. När SPF Seniorerna Göteborg gjorde en enkät bland medlemmarna var de i huvudsak nöjda med tillvaron. Det var just problemen med kontanter som de klagade på.

– Våra medlemmar är upprörda. Vi har många som är födda på 20-talet, för dem är detta totalt främmande, säger Ewa Ericson till GP.
– Min mamma är 90 år och skulle aldrig drömma om att skaffa kort. Det skulle kännas för osäkert. Jag tar ut pengar och stoppar i hennes portmonnä, säger Britt Johansson.

Nyligen utreddes behovet av en lag för att få bankerna att förbättra sin kontantservice, vilket Senioren rapporterade om. Men utredaren ansåg att dagens kontantservice var tillräcklig, vilket varken SPF Seniorerna eller Sveriges Riksbank håller med om.

Läs hela artikeln Sedlar och mynt på väg bort från svensk vardag i GP här:

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2016-02-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas