Full rulle i Gotlands Almedalstält
Nyheter | SPF Seniorerna
Ann Lindgren, Stig Hoffman, Torbjörn Fors och Nils-Erik Jacobsson. Foto: Jan Arleij

Full rulle i Gotlands Almedalstält

Stämningen är som vanligt god i SPF Seniorernas Gotlandstält på Cramérgatan några stenkast från partiledarnas talarstol i Almedalen.

Publicerad 2015-07-01

Läget är maximalt strategiskt. Sannolikt har så gott som varje makthavare som nått Almedalen åtminstone passerat SPF Seniorernas ljusa Almedalstält med organisationens nya grafiska profil tydlig och synlig.

– Det kommer folk och tittar in med jämna mellanrum. Det är väldigt trevligt, säger Stig Hoffman, SPF Seniorerna Klinteorten, som ansvarar för dagens förmiddagspass.

– En del verkar intresserade av att bli medlemmar och gör förhoppningsvis slag i saken när de kommer hem, fyller kollegan Erling Lindvall i.

En dator med möjlighet att testa SPF Seniorernas nya bromskalkylator finns i tältet, liksom broschyrer och information om vilka frågor som organisationen driver.

Allt får den intresserade med sig i en kasse inklusive senaste numret av Veteranen.

– Men hej på er, hur går det här då! hörs en bekant röst ropa glatt.

Det visar sig vara sommar-Fåröbon och SPFs tidigare ordförande Ann Lindgren som peppar Klintehamnsborna att fortsätta jobba hårt för fler medlemmar.

– Själv jobbar jag vidare med en bok om bland annat nya intressanta former för äldreboenden, berättar Ann Lindgren.

Så småningom kommer förbundsstyrelsetopparna Rune Kjernald och Kjell Skålberg förbi, liksom förbundsordförande Christina Rogestam själv tidigare i veckan.

– Vi tittar in och stämmer av läget mellan olika seminarier som vi är med på, berättar Kjell Skålberg. Det är tuffa och krävande men väldigt roliga och stimulerande dagar här i stekheta Visby.

Medan samtalen pågår i tältet syns Nils-Erik Jacobsson, distriktsstyrelsens vice ordförande, göra ett nytt försök att värva grannen Torbjörn Fors, som är på väg att bli senior.

– Men jag vet inte, jag känner mig inte som pensionär, säger Torbjörn Fors.

– Men att man kallar sig SPF Seniorerna är bra. Det gör det lättare att identifiera sig med organisationen. Det gör mig lite nog lite mer intresserad av att gå med.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas