Nyheter | Rösta

Gunlaug vill bli sommarvärd

Lyssnarnas sommarvärd är ett av de mest populära avsnitten i P1s Sommar. Gunlaug Östbye, 83 år, är en av åtta kandidater och nu hoppas hon att hon blir vald.

Gunilla Lindahl
Publicerad 2016-05-23

SommarvärdDet är stort att bli utvald som kandidat till Lyssnarnas sommarvärd i P1 populära Sommar. Men för att verkligen bli den som får sätta sig i radiostudion krävs att många röstar. Förra sommaren röstade fler än 10 000 personer.

Gunlaug Östbye har en stor vänkrets och är medlem i många föreningar men det räcker inte.

– Mina medtävlare är yngre och har fler kontakter via sociala medier så nu hoppas jag att Seniorens läsare röstar på mig, säger Gunlaug.

Vad tänker du tala om ifall du vinner omröstningen?

– Om att bli gammal. Egentligen känner jag mig inte så gammal – så länge jag är frisk är det inte så stor skillnad på mig idag jämfört med den unga Gunlaug. Jag har bara mer erfarenhet. Och så är jag lite lugnare nu, tycker mina vänner.

– Men jag kommer också att berätta in mitt stora trauma när jag förlorade min man under påsken förra året. Vi hade åkt till fjällen som vanligt och jag tog en kortare tur medan han valde milspåret. Medan jag väntade på att han skulle komma tillbaka såg jag fjällräddningen komma ner för bergen med min man död på en bår.

Berätta mer om dig?

– Jag kallar mig visionalist – en kombination av mina båda yrken arkitekt och journalist. Just nu jobbar jag med demokratifrågor som syftar till att minska avståndet mellan politiker och gräsrötter.

– Jag har bildat en hembygdsförening i Hammarby sjöstad. Syftet är att synliggöra de boendes kunskap i olika sammanhang.

Vilken musik har du tänkt att spela om du får chansen?

– ”Jag elsker dig”, av Grieg. Något av Glenn Miller och Alice Tegnér. Sen får gärna en duktig ljudtekniker hjälpa mig med resten av musiklistan.

PS. Gunlaug blev inte vald till sommarens lyssnarvärd. Istället blev det  Emilia Lind, 23 år, som fick flest röster. Emilia är student i Umeå men kommer ursprungligen från Göteborg.  Hennes sommarprogram sänds onsdagen den 20 juli kl 13 i P1.

 

Gunilla Lindahl
Publicerad 2016-05-23
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.
#8
senioren-nr-8
Ur senaste Senioren
  • Porträtt: Margit och Willy Silberstein.
  • Hälsosam fika
  • Pensionärsråd: Du och din erfarenhet behövs
  • Malena Ivarsson: Skriv en ärlig kontaktannons

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas