Hittar vänner genom speeddejting
Foto: Colourbox
Nyheter | Kompisar

Hittar vänner genom speeddejting

SPF Seniorerna i Huddinge ordnar Speeddating för seniorer en gång i månaden. Aktiviteten är ett samarbete med kommunen och Väntjänsten.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2016-04-15

– Jag måste verkligen ge programkommittén, och alla andra som bidragit med idéer och aktiviteter, en stor eloge. Det känns som om vi slagit knut på oss själv den här gången, skriver Berit Westergren, ordförande för SPF Seniorerna Huddinge på föreningens hemsida.

Speeddating är ett sätt att träffa nya människor, och som namnet antyder går det undan. Tio minuter har man på sig att prata med varje person innan det är dags att flytta vidare till nästa. Under den tiden ska man hinna lära känna varandra så smått, skriva upp namn och kontaktuppgifter om man vill träffas igen.

– Jag är här för att träffa kompisar, det är vad jag var ute efter. Men med speeddejting tror jag att folk tror att man är ute efter att träffa en partner. Men det är inte det de handlar om. Men sen om det skulle komma så säger jag inte nej, det skulle bara vara bonus, säger Gunnbrith Rolandsdotter, 73 år, till SVT Nyheter Stockholm.

– Det främsta är att bryta eventuell ensamhet och isolering. Men också att ge Huddinges seniorer möjlighet att stifta nya bekantskaper. Kanske hitta en promenadkompis eller någon som de kan gå teater med eller äta middag ibland. Det är inte alla pensionärer som tycker att det är kul gå på seniorgympa, utan vill kanske göra något annat med någon. Då är det här ett bra sätt att hitta en vän, säger Ann-Louise Bergquist från Huddinge kommun till tidningen Mitt i Huddinge.

Är du intresserad av att vara med på Huddinges speeddating? Här kan du läsa mer: 

Här kan du se SVT Stockholms inslag: 

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2016-04-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas