Ny utställning: Hur vill du bo?
Nyheter | Framtid
Hur vill du bo på äldre dar? Foto Colourbox

Ny utställning: Hur vill du bo?

Arkitekturmuseet och Hjälpmedelsinstitutet samarbetar om utställningen 1/5 av ditt liv – bo bra på äldre dar, som öppnar den 17 november.

Publicerad 2012-11-16

Namnet på utställningen på Arkitekturmuseum i Stockholm kommer av att vi i Sverige är pensionärer i i genomsnitt en femtedel av våra liv. Utställningen visar hur arkitekturen, stadsplaneringen och designen kring äldres boenden kan se ut inom en snar framtid och förhoppningen är att den ska väcka tankar kring hur vi själva och våra anhöriga vill bo som äldre.

Generationsmöten, trygghet och hur man ska kunna fortsätta att vara en person med egna intressen, och utvecklas som en sådan.

– En femtedel av ditt liv fokuserar på oerhört viktiga frågor om framtidens boende och stadsmiljöer: Vi blir allt äldre, vissa fortsätter vara friska, starka och ha höga krav på ett attraktivt boende, andra blir sjuka under lång tid och behöver speciella lösningar. Hur ska detta se ut – hur kan alla åldersgrupper och alla typer av behov tas emot nu och i framtiden? Utställningen ger en del förslag och ställer en del frågor som är viktiga för oss alla att ta del av. Det är din och min framtid det handlar om. Det säger Monica Fundin Pourshahidi, samordningsansvarig på Arkitekturmuseet.

Utställningen pågår mellan den 17 november – 3 mars 2013.


Hjälpmedelsinstitutet har gett ut en broschyr med namnet ”Hur vill du bo?”, med tips inför framtiden. Läs den här.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas