Nyheter

Huvudstaden stoppar upphandlingar

I Stockholm stoppas alla centrala upphandlingar gällande äldreomsorg tills vidare. Dessutom inför man oanmälda besök på äldreboenden, samt möjlighet att tipsa anonymt.

Publicerad 2011-11-14

Anledningen till att upphandlingar stoppas är att man väntar på en eventuell lagändring om privata vårdbolag som inte betalar skatt i Sverige, rapporterar Aftonbladet.

Stockholms stad tar över driften av Koppargården från Carema.

– Det finns för många fall där kvalitén har inte varit god nog. Därför agerar vi nu kraftfullt. Vi inväntar den lagstiftningen som vi förväntar oss att regeringen kommer att göra gällande skattefrågan, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm.

En ny enhet för inspektioner inom äldreomsorgen införs också. Enheten ska genomföra oanmälda inspektioner av äldreomsorgen. Dessutom ska personal och boende kunna tipsa enheten anonymt om missförhållanden inom omsorgen.

– Det ska bli fler oanmälda besök nu, det räcker inte med föranmälda. Man kan kontrollera mycket med anmälda besök också, men det har inte fungerat tillräckligt bra, säger Sten Nordin till Aftonbladet.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas