Nyheter

KD: Äldre måste få pengar till mat

Publicerad 2011-08-22

Stridsfrågan gäller om regeringen i höstbudgeten ska satsa på sänkt restaurangmoms eller sänkt skatt för pensionärerna. Båda två är vallöften som ska förverkligas någon gång före nästa val.

Fredrik Reinfeldt och anders Borg har gett besked för Moderaternas del: Restaurangmomsen ska sänkas. Pensionärerna får vänta.

– Billigare festande på krogen? Eller mer pengar till mat för pensionären? Vilket är mest angeläget? frågar sig nu KD-Seniorerna.

”Det finns utrymme

– Det är givetvis klokt att i den rådande ekonomiska krisen i vår omvärld skjuta på kostsamma politiska reformer, men det utrymme som ändå finns i regeringens höstbudget måste användas för att ytterligare sänka skatten för Sveriges pensionärer, säger Leif Hallberg, ordförande för Seniorförbundet (KD).

– Vi kristdemokrater, som i flera år drivit fram stegvisa sänkningar av pensionsskatten, vill för vår del fortsätta att sänka skatten för pensionärerna. Vi vill inte göra halt här och nu, betonar Leif Hallberg och tillägger:

Momssänkning kostar mer

I Alliansens valmanifest bedöms skattesänkningen till pensionärerna få kosta 2,3 miljarder, medan momssänkningen går loss på 5,6 miljarder.

– När det på allvar gäller, visar det sig vilket riksdagsparti som troget och uthålligt värnar också om äldrebefolkningens trygghet och välfärd, kommenterar Leif Hallberg i ett pressmeddelande.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas