Mysterier vi minns
Nyheter | Radio
dokumentärer i radio under sommaren om olösta mysterier Foto Colourbox

Mysterier vi minns

Brevbäraren Bosse Jansson som försvann spårlöst 1976 och bibliotekarien som stal böcker ur Kungliga bibliotekets samlingar. P1 dokumentär tar upp mysterier i sommar.

Publicerad 2013-07-10

Under fem söndagseftermiddagar i sommar kan man lyssna på reportage om svenska mysterier i P1. Alla program börjar 15.05, och det första – om Agneta Westlund som hittades död vid en brygga 2008 – har redan sänts.

Söndag 14 juli Brevbäraren som försvann
av Sara Lundin
Fredag den andra april 1976 är Bosse Jansson på en hamburgerbar med några av sina brevbärarkollegor. Han är uppspelt, folk satsar pengar på hans geografikunskaper. Kan han alla sovjetrepubliker? Vet han huvudstaden i Kansas? Ja. Bosse kan allt. Dagen efter försvinner Bosse. Han går upp i rök och har aldrig återfunnits. Än idag vet ingen vad som hände.

Söndag 21 juli Privatdetektiv Mattisson
av Bosse Sjökvist
Privatdeckaren Anneli Mattisson arbetar med människor i deras allra värsta stunder, när de mår som sämst kanske. Vi får följa med på en rafflande resa där målet är att avslöja en otrogen man som misstänks svindla familjeföretaget för att köpa en lägenhet till sin älskarinna.

Söndag 28 juli Bibliotekarien
av Jesper Huor
I november 2004 skakas Kungliga Biblioteket i Stockholm av ett avslöjande. En av institutionens specialister har stulit ur samlingarna. Böcker värda miljontals kronor är borta. Vem var han, mannen som i åratal förde kollegorna bakom ljuset?

Söndag 4 augusti Gåtan Göran Lindberg
av Jesper Huor
Polischefen Göran Lindberg är mediernas älskling, kvinnojourernas idol och politikernas skyddsling. Han turnerar land och rike runt och talar om jämställdhet och mäns våld mot kvinnor. Men ingen anar att polischefen i åratal bär på en fruktansvärd hemlighet.

 

Ett av programmen, ”Kvinna hittad död vid badplats” av Hugo Lavett, har redan sänts: Du kan lyssna på det på SR.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas