Nya restriktioner kan införas om smittan ökar
Nyheter | smittspridningen

Nya restriktioner kan införas om smittan ökar

Om en ny smittsam virusvariant av covid-19 sprids kan nya restriktioner bli aktuella. Det meddelar Folkhälsomyndigheten.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-05-02

På måndagen överlämnade Folkhälsomyndigheten en plan för den fortsatta hanteringen för 2022 till regeringen och där redogör man för åtgärder som kan bli aktuella vid ett försämrat läge, skriver Folkhälsomyndigheten i sitt pressmeddelande.

Planen ska inte ses som en prognos för hur smittspridningen och sjukligheten i covid-19 kommer att se ut utan syftet är att tydliggöra behovet av insatser om läget skulle försämras.

Bland annat pekar Folkhälsomyndigheten på vikten av att samhällsviktiga aktörer fortsätter att planera för att kunna upprätthålla sin verksamhet vid personalbortfall eller andra störningar.

– Viktigast just nu är att alla som har möjlighet vaccinerar sig enligt rekommendation för att skydda sig själva från allvarlig sjukdom. Samtidigt minskar konsekvenserna för samhället, exempelvis gällande vårdbelastning och frånvaro från arbete. Folkhälsomyndigheten rekommenderar till exempel att alla som är 65 år och äldre tar en fjärde dos vaccin mot covid-19, säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell i pressmeddelandet.

 

Jan Hagberg
Publicerad 2022-05-02

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas