Nyheter

Dubbel skattesänkning räcker inte

SPF nöjer sig inte med den skattesänkning för pensionärer som regeringen presenterade idag. Målet är fortfarande lika skatt för arbete och pension.

Publicerad 2013-09-02

– Det är bra att pensionärerna nu har fått löfte om mer pengar jämfört med det förra budet som vi fick på 1,15 miljarder kronor. Samtidigt kommer sannolikt inte de nya pengarna att räcka för att minska skatteorättvisan mellan pensionärer och förvärvsarbetande, säger Karl Erik Olsson, förbundsordförande för SPF i ett uttalande.

Skattelättnaden som presenterades idag är mer än dubbelt så stor, 2,5 miljarder, vilket innebär minst 100 kronor mer i månaden för alla pensionärer från och med nästa år. Men fortfarande är glipan mellan löntagare och pensionärer för stor. SPF efterlyser en omgörning av pensionssystemet.

– Jag och SPF kommer envist att hävda att pension är pension och skatt är skatt – och de ska inte sammanblandas. Tyvärr fortsätter regeringen att göra detta och därför måste vi också fortsatt att driva frågan om ett förändrat pensionssystem, avslutar Karl Erik Olsson.

En utförligare rapport kommer på Veteranen.se under dagen.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas