Sofia Åhman med nya träningsprogram
Nyheter | Träna | träning
Sofia Åhman.

Sofia Åhman med nya träningsprogram

Sofia Åhman är tillbaka med 20 nya träningsprogram med start i morgon 30 augusti. ”Jag tycker att det är jätteroligt att det får fortsätta, att folk tycker att det är roligt och vill gympa mer, säger Sofia Åhman till Aftonbladet.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-08-29

Den fjärde säsongen börjar sändas på måndagen men kommer som vanligt också att finnas på SVT Play.

Hemmagympa med Sofia blev en stor succé när det drog igång, inte minst under pandemin när många blev sittande hemma.

Hon har även fått många mail från personer som uppskattar programmet. Inte minst från äldre som plötsligt kan göra saker igen som de inte kunnat på ett tag, som att till exempel gå uppför en trappa eller knyta skorna stående.

Deltar på Seniorens hälsoresor

– Det är ju det som är så häftigt. Jag brukar säga att de äldre är i träningens guldålder. En liten insats kan göra stora förändringar i deras vardagsliv, säger Sofia Åhman till Aftonbladet.

Sofia Åhman brukar också delta på Seniorens hälsoresor. I torsdags avslutades till exempel Seniorens svenska hälsoresa på Selma Spa i Värmland där Sofia var med som gympainstruktör. Nästa hälsoresa är till Kreta 2-9 oktober då hon också följer med. Du kan läsa mer om den resan här.

”Sofia special” på fredagar

När Hemmagympa med Sofia nu fortsätter i SVT så kommer tittarna att känna igen sig även om det är nya övningar. Det är olika typer av träning olika veckodagar och det är allt ifrån styrka, rörlighet och kondition till mage och rygg. På fredagar blir det ”Sofia Special”

– Då blir det någon överraskning. Det kan vara lite olika redskap eller något tema och även ett mixpass. Det var så himla populärt förra gången så jag kör det igen, säger hon till Aftonbladet.

 

Jan Hagberg
Publicerad 2021-08-29

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas