Nyheter

SPF-förening vill rädda demensboende

Publicerad 2011-10-04

Det är föreningen SPF Gnistan i Vännäs i Västerbotten som har samlat ihop namnunderskrifter i protest mot den hotande nedläggningen av äldreboendet Orion i Vännäsby.

– Vi är jätterädda för en nedläggning av Orion, och ville göra något för att förhindra detta, säger Lage Lindström, vice ordförande i Gnistan till Västerbottenskuriren. Tillsammans med ordförande Barbro Lindgren tog han initiativ till en namninsamling

På äldreboendet bor idag åtta dementa personer. Boendet är kommunalt, men drivs på ett friare sätt än traditionella verksamheter, genom så kallad intraprenad. Genom att låta verksamheten och de anställda får del i eventuella överskott ville man premiera nytänkande och utveckling. Och intraprenaden har fungerat bra, enligt Västerbottenskuriren.

– Orion är ju något nytt för Vännäs, och har fungerat mycket bra. Dessutom är personalen angelägna om att få fortsätta, säger Lage Lindström.

Inger Granström, anhörig till en av de boende, har tidigare uttalat sig i tidningen:
– Det här har ju hela tiden varit kommunens flaggskepp. Hit har folk från andra kommuner kommit för att studera intraprenaden.

Det slutliga beslutet om Orions framtid tas under onsdagen 5 oktober.

Frida Andersson Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas