SPF i Aftonbladet: ”Vi måste tänka nytt”
SPF på Aftonbladet debatt
Nyheter

SPF i Aftonbladet: ”Vi måste tänka nytt”

Vi måste välkomna fler än bara pensionärer till vårt förbund. Därför bör vi diskutera ett namnbyte. Det är innebörden i en debattartikel i Aftonbladet, signerad SPFs ordförande och kanslichef.

Publicerad 2013-05-14

SPFs arbete ska fokusera på arbetsmarknad, privatekonomi och äldreomsorg, skriver man i debattartikeln under rubriken Framtidens Sverige rör också oss pensionärer. Och artikeln innehåller en hel del självkritik.

”Vår organisation har inte riktigt hängt med i samhällets utveckling. Som medlemsorganisation har vi heller inte förändrats i den takt som våra medlemmar har förändrats.” skriver man bland annat.

 

”För den enskilde medlemmen är frågor om hur man behåller eller får ett nytt jobb och lämliga sparformer viktiga. Därför kommer vi att utveckla vår kompetens inom privatekonomi.
Behovet av vård och omsorg ökar och vi måste därför arbeta smartare, till gagn för användaren och för samhället.”

 

SPF måste locka även de seniorer som ännu inte gått i pension, därför borde lämpligheten i att ha ordet pensionär i förbundets namn diskuteras, skriver förbundsordförande Karl Erik Olsson och kanslichef Stickan Carlsson. Det är förslag som skulle kunna väcka en hel del känslor inom förbundet.

Reaktionerna har uteblivit

Förra gången ett namnbyte på förbundet var på tal, i samband med det då föreslagna sammangåendet med SPRF, blev reaktionerna från distrikt och föreningar starka. Enligt Stickan Carlsson och SPFs informationschef Cathrine Swenzén har debattartikeln i Aftonbladet däremot inte väckt några större reaktioner från medlemshåll. I en kommentar på Veteranen.se frågar sig en läsare om vems intressen SPF ska arbeta för, om det blir möjligt även för yngre seniorer som ännu inte gått i pension att bli medlemmar. Någon enstaka person har skrivit till förbundet med invändningar och tycker att debattartikeln var fel väg att gå, och en liten skara har hört av sig med glada tillrop och ställer sig positiva till förnyelse och till att öppna upp förbundet, .

 

På SPFs hemsida uttalar sig Karl Erik Olsson om de nya förslagen.

 

Frida Andersson Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas