SPF:are Årets modernaste pensionär
Nyheter
Berthel är årets modernaste pensionär Bild från SVTs inslag

SPF:are Årets modernaste pensionär

Berthel Nordström i SPF Nackaringen i Stockholmsdistriketet har utsetts till årets modernaste pensionär i Digidels tävling.

Publicerad 2013-07-10

Motiveringen lyder:

”Med en otrolig digital skärpa ger sig Berthel in i varje ny innovation han kan finna, vare sig den är trådlös, webbaserad eller uppbyggd av en avancerad QR-kod. Berthel visar att han både vill, kan och vågar ta sig an det moderna och framförallt det digitala samhället. Berthel inspirerar och ger andra mod och hans fascination för det nya och moderna smittar lätt av sig. Med sin ständiga uppkoppling är Berthel inte bara digitalt delaktig utan också en viktig länk och förebild för de i hans omgivning 
som fortfarande står utanför Internet. 
Berthel Nordström utses därför till Årets Modernaste Pensionär 2013″

Christina Ternström Frostegren, även känd som ”Pektanten” från Seniornet fick juryns specialpris för att hon utbildar seniorer i digital teknik.

Journalisten och radioprofilen Kjell Eriksson fick idén till tävlingen när han gjorde filmen De bortkopplade, om personer som inte har internetuppkoppling. Sedan fick han i uppgift av Digidel att utse Årets modernaste pensionär. Exakt vad som avses med modern anges inte i tävlingen, alla som har fyllt 65 och känner sig moderna kan nomineras.

Kampanjen Digidel2013 är ett samarbete mellan bibliotek, studieförbund, ideella organisationer, näringsliv, stat, kommuner och landsting. Målet är att den digitala delaktigheten ska öka.

 

Här kan du se dem i SVTs morgonsoffa när han visar sina tekniska tips:

 

Grattis Berthel och Christina!

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas