Är du årets modernaste senior?
Årets modernaste senior utses av Digidel. Foto Colourbox.
Nyheter

Är du årets modernaste senior?

Med tävlingen Årets modernaste pensionär vill kampanjen Digidel2013 lyfta fram seniorer som använder internet och datorer i rampljuset.

Publicerad 2013-05-21

Journalisten och radioprofilen Kjell Eriksson fick idén till tävlingen när han gjorde filmen De bortkopplade, om personer som inte har internetuppkoppling.
Nu har han fått i uppgift av Digidel att utse Årets modernaste pensionär. Exakt vad som avses med modern anges inte i tävlingen, alla som har fyllt 65 och känner sig moderna kan nomineras.

Bland de nominerade finns till exempel sjuttioårige Lars Andersson, som fotograferar med digitalkamera, och lär ut digital bildredigering till andra, och den hundraåriga bloggaren Dagny Carlsson.

Kampanjen Digidel2013 är ett samarbete mellan bibliotek, studieförbund, ideella organisationer, näringsliv, stat, kommuner och landsting. Målet är att den digitala delaktigheten ska öka.

– Många äldre som börjar använda nätet på äldre dar vittnar om stora fördelar, sade Christine Cars Ingels, kanslichef för Digidel2013 till Veteranen tidigare i år.

Om du vill nominera dig själv eller någon av dina vänner till tävlingen Årets modernaste pensionär kan du göra det fram till 21 juni i år.

Vinnaren ska enligt uppgift belönas med äran, och ett hemligt pris.

Du kan läsa mer om Årets modernaste pensionär här:

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas