Ta en fika en måndag
SPF Club Hallstahammar driver sommarcafé varje måndag på Svedvi Berg Foto Colourbox
Nyheter

Ta en fika en måndag

Varje måndag hela sommaren hittar man medlemmar från Club Hallstahammar i Västmanland i kaféet på Svedvi Berg. Monica Bertilsson är sekreterare i föreningen.

Publicerad 2013-06-24

– Det är egentligen hembygdsföreningen som har kaféet, men de har öppet fredag, lördag, söndag så sköter vi måndagarna. Det är väldigt trevligt, med hembakt bröd och vacker utsikt.
Har ni hållit på med måndagskaféet länge?
– Det blir tredje eller fjärde året nu. Vi är minst två personer varje gång. En har hand om kassan, en plockar fram och kokar kaffe.
Är alla välkomna på måndagarna, eller bara SPF-medlemmar?
– Det är öppet för alla att köpa kaffe. Men det är SPFare som står i kaféet, och som i det flesta fall kommer. Det brukar vara en 15–20 stycken som kommer dit varje gång. Det är ju umgänget och det sociala som är det viktiga.
Annars stänger många föreningar ner sin verksamhet under sommaren.
– Det är precis vad vi har kommit på. Jag tror att det är många som inte kommer iväg någonstans under sommaren, och då är det här väldigt trevligt för dem. Och mån-
dagar är en väldigt bra dag. På lördagar och söndagar kanske anhöriga, barn och barnbarn, kommer och hälsar på. Men sedan sitter folk där resten av veckan. Då kan de komma och fika tillsammans med andra. Det är väldigt trevligt!
Frida Andersson Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas