Redaktionen | Tankar om Seniorliv

649 kuvert

Gunilla Lindahl
Publicerad 2016-03-21

Så många bidrag har inkommit till vår tävling Årets Novell. Aldrig i min livligaste fantasi hade jag föreställt mig att så många skulle hörsamma uppmaningen att skriva en novell på temat Seniorliv.

Jag har sprättat och läst, sprättat och läst. Skrattat och gråtit, lett en smula och förfasats ibland. Många berättelser hämtade direkt ur livet, andra fabulerande eller uppdiktade. En del skrönor, eller historiska betraktelser. De flesta bidragen mycket välskrivna.
Jag har genom dessa berättelser fått en inblick i mogen kärlek, svikna förhoppningar om att hitta en ny livskamrat, vänskap mellan gammal och ung, sorgen av att förlora sin käraste, lyckan i att göra precis vad som faller en in som nybliven pensionär. Det har varit en ynnest att få komma så nära mångas innersta tankar. För de flesta har skrivit om sina egna liv, tror jag.

Nu återstår juryns arbete. 649 kuvert ska vaskas ner till högst fem. Vilka som döljer sig bakom de igenklistrade namnsedlarna vet vi inte förrän den dag vi har utsett vinnarna. Femtiotusen kronor står på spel. Vem som tar hem första priset får ni veta först i mitten av juni då vi publicerar vinnarnovellen.

Tack alla ni som deltagit. Ni har berikat mig. Vidgat mina perspektiv om vad ett Seniorliv kan innebära.

Gunilla

PS. Juryn består av författaren Björn Ranelid, kulturjournalisten Gun Ekroth och undertecknad, chefredaktör för Senioren.

Gunilla Lindahl
Publicerad 2016-03-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas