Redaktionen | krönikor

Den nya verkligheten

Kristina Adolfsson
Publicerad 2024-04-06

För en månad sedan fick jag en faktura på ett abonnemang där jag kände att här var måttet rågat. Ringde resolut företagets kundservice för att säga upp tjänsten – och fick nästan omedelbart erbjudande om en ny summa med 20 procents rabatt. ”För jag ser ju här att du är en trogen kund”.
Jag accepterade omedelbart det nya priset men lade på luren med en skum känsla av att vara lurad. För om jag nu var en trogen kund – kunde jag inte ha fått den rabatten utan att behöva ringa i syfte att säga upp tjänsten?
Alldeles säkert har det företaget möjligheten att regelbundet göra körningar i sina datasystem för att hitta sina trogna kunder och överraska dem med en rabatt. Som dessutom skulle göra de trogna kunderna ännu trognare.

Men som det heter allt oftare: Välkommen till den nya verkligheten. Så här ser spelplanen ut numera.
För att få koll på de nya förutsättningarna som företag verkar behandla sina kunder efter vill jag därför att du läser artikeln Sluta inte pruta på sidan 12. Så att vi alla spelar på samma planhalva, både företag och kunder.

Jag vill naturligtvis att du läser samtliga artiklar i detta nummer av Senioren. För det är verkligen fullt av bra reportage och värdefull information. Men hoppa framför allt inte över sidan 11 och Margaretas personliga brev till de som lurade henne. Med rubriken Hej Bedragare!
En annan så kallad ny verklighet – som vi måste få stopp på.

FÅGEL: Koltrasten. Alltid bäst.

LÄS: Påskekrim har aldrig blivit den tradition det är i Norge – men ge det en chans till och läs norska Helen Floods ytterst originella, överraskande och eleganta Änkan (Polaris). Högt över mängden av andra spännings- och krimromaner.

LÄS: Vad exakt är ultraprocessad mat, var kommer det ifrån och hur påverkar det vår hälsa? Läkaren och forskaren Chris van Tulleken har skrivit en grundlig ögonöppnare, Vad vi äter (Albert Bonniers Förlag), i hur matindustrin i princip har bytt ut riktig mat mot kemikalier för att maximera sina vinster.
Har nu rensat ut halva köket och läser numera ingredienslistan extra noga. Som sagt, läs!

Dölj faktaruta
Kristina Adolfsson
Publicerad 2024-04-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas