Redaktionen | Chefredaktören

En ljusare tid kommer

Kristina Adolfsson
Publicerad 2020-05-14

Det här numret av Senioren är inte riktigt som det brukar vara. Ett virus vi aldrig tidigare upplevt har stökat till i våra liv på ett sätt vi heller aldrig tidigare varit med om. Vilket vi alla nu så väl vet. Några av oss har upplevt sorg och förlusten av nära och kära. De allra flesta av oss har mist våra sociala sammanhang. Födelsedagsfester har ställts in, resor bokats om och vi har inte kunnat träffa anhöriga och vänner. Vi stretar på i våra hem och i promenader på två armslängders avstånd. Även företag har drabbats. Såväl stora som små sådana kämpar för sin överlevnad. När oron för framtiden får vissa av våra annonsörer att tveka att annonsera drabbas därmed även vi. För att en stor del av vår ekonomi bygger på annonser.

Senioren har en ansenlig upplaga – över 207 000 exemplar, men når betydligt många fler än så – och det kostar att trycka och distribuera den över hela landet. Vi vet att vi är en omtyckt och uppskattad del av medlemskapet i SPF Seniorerna och vi planerar att fortsätta komma hem i din brevlåda precis som vanligt. Men vi måste agera klokt med våra kostnader och därför är detta nummer av Senioren på färre sidor och tryckt på ett lättare papper. Vi tror på framtiden. En ljusare tid kommer. Men tills allt är som vanligt igen tar vi de steg vi kan för att minimera skadorna av ett virus vi aldrig tidigare upplevt. Ta hand om dig och varandra.

Tills allt är som vanligt igen tar vi de steg vi kan för att minimera skadorna av ett virus vi aldrig tidigare upplevt.

 

BOK: Adam Svanell blir sjukskriven för utbränd- het och skriver raskt en faktaspäck- ad bok, Anonyma prestationister, om stressens historia. Motsägelsefullt, men kanske måste man ha varit i dess klor för att vilja förstå hur man kan hamna där. Lättläst och utbildande.

GOTT: Vi är mellan hägg och syren i större delen av landet. Lisen Sundgren, expert på alla de väx- ter som ingår i det vilda skafferiet, delar med sig av ett recept på Hänrycknings- sorbet på sidan 32. Av hägg och syren. Måste provas.

MIDJA: Redaktionen arbetar hemifrån vilket betyder inget gym efter jobbet, promenader till tekokaren eller vardagligt cykelpendlande. Lägg till en ut- tråkad hemskickad student i hemmet som bakar bröd och kakor och goda grytor. Karantänkilon kallas de.

Kristina Adolfsson
Publicerad 2020-05-14
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas