Redaktionen | Chefredaktören

Mitt plötsliga fadderbarn

Kristina Adolfsson
Publicerad 2020-12-02

För några år sedan läste jag ett desperat inlägg på en dåvarande kollegas Facebooksida. Hur den välgörenhetsförening hon drev i Nepal fått reda på att det fanns två unga flickor i en avlägsen bergsby som riskerade stor kroppslig och mental skada av uppretade bybor som straff för vad deras pappa gjort. Hur hon självklart ville försöka rädda dem men att det inte fanns vare sig plats eller pengar att ta dem till det barnhem föreningen driver.
Vi som läste inlägget gjorde det vi kunde, det vill säga lovade att stå för pengarna. När vi vaknade på morgonen hade flickorna redan hämtats hos sin mormor som hållit dem gömda i en våghalsig räddningsaktion och installerats på barnhemmet. I första fotot på Sandhiya och Dikshiya, som flickorna heter, såg vi dem osäkra och allvarliga bredvid sin våningssäng.

I två år stod jag och ett litet antal andra personer för Sandhiyas uppehälle. Ett annat gäng stod för Dikshiyas. Sen lyckades föreningen lokalisera flickornas mamma som de nu bor med i Kathmandu och vi löstes från våra förpliktelser.
Men oj som jag saknar Sandhiya, även om vi får små uppdateringar. Läs mer om föreningen i senaste Senioren.

Engagemang handlar såklart inte bara om att skänka pengar.

Att hjälpa och stödja andra – människor, djur, miljö, hemorten – hjälper samhället i stort men det ger även en större sammanhangskänsla för den som engagerar sig. Engagemang handlar såklart inte bara om att skänka pengar, man kan skänka tid och tankekraft. Det utvecklar dig och ger en mer meningsfull tillvaro. Så är det.

 

UTSEENDE: Nästa nummer av Senioren kommer att ha samma utmärkta och tankeväckande innehåll som alltid men den kommer dock att se lite annorlunda ut. Avtäcks i din brevlåda i början av februari.

KULTUR: Hoppas att alla dessa pjäser, biofilmer och konserter som ingen, eller väldigt få, såg får en ny chans 2021. Speciellt pjäsen Cecilia Vasa. Vi få som satt i en nästan tom salong på Strindbergs Intima i oktober fick en rapp, rolig och upplysande timme om en spännande person.

GRÖNSAK: Första året jag odlat denna nya kompis. Baka en hel rotselleri på 150 grader i ugnen i 1 1/2 till 2 timmar beroende på storlek. Hacka rostade hasselnötter, bryn så mycket smör du önskar och tillsätt 1-2 matskedar sojasås. Häll över den mjuka rotsellerin. Gott!

Kristina Adolfsson
Publicerad 2020-12-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.
#8
senioren-nr-8
Ur senaste Senioren
  • Porträtt: Margit och Willy Silberstein.
  • Hälsosam fika
  • Pensionärsråd: Du och din erfarenhet behövs
  • Malena Ivarsson: Skriv en ärlig kontaktannons

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas