Redaktionen

Sommarfacit

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-08-08

Ännu tillhör jag inte den fjärdedel av befolkningen som har semester 52 veckor om året så jag vet inte hur det känns. Jag har ”bara” haft fem semesterveckor och är nu tillbaka på jobbet.

Hur har sommaren varit, frågar vänner och kollegor. Tack bra, svarar jag och berättar om mina upplevelser i den lilla världen: slybekämpning på tomten, ommålning av staket och huspanel, städning av förråd och garderober, täta besök på återvinningscentralen – den nya tidens samlingsplats.

Det låter så präktigt alltihop. Jag glömmer att berätta om fina utemiddagar med släkt och vänner, härliga skogspromenader med hunden, båtturerna i vår amazonaskanal, jakten efter loppisfynd och utegympan vid badplatsen. Och lite till.

Vädret har varit toppen – under 25 grader och lite moln

För mig är detta SEMESTER. Jag gläder mig åt ett besök i en av grannmetropolerna (läs mindre stad) och vill inte åka till andra sidan jordklotet på sommaren. Jag tycker att vädret har varit toppen – under 25 grader och lite moln då och då. Möjligen har det regnat lite för lite – fram tills nu. Ingen svamp i sikte och blåbär små som knappnålshuvuden. Å andra sidan inga mördarsniglar eller myggor.

Nu befinner jag mig åter i den stora världen. Tåg som ställs in, hissar som inte fungerar i T-banan, fläktar som surrar hela natten utanför mitt sovrumsfönster, ett soprum som inte har tömts på flera veckor.

Å andra sidan lugnt i trafiken, snälla sommarvikarier i affärer som alla önskar en trevlig dag, roligt att återse alla kollegor och ta itu med nästa nummer av tidningen som börjar delas ut den 6 september.

Härlig är hösten!

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-08-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas