Annie Lööf gillar SPFs valmanifest
Foto: Kajsa Juslin
Nyheter | SPF Kongress

Annie Lööf gillar SPFs valmanifest

"När jag läser SPFs valmanifest blir jag glad" säger näringsminister Annie Lööf. Valfrihet är det hon framför allt fokuserar på.

Publicerad 2014-06-11

Centerpartiets partiledare Annie Lööf var tredje tunga politiker ut att tala på SPFs kongress.

Hon framhåller hur konkurrens kan främja kvaliteten inom äldreomsorgen och ger exempel på en kommun där den privata konkurrensen fått kommunen att både börja hjälpa till med att putsa fönster och byta gardiner hos de äldre, någonting man inte gjort tidigare.

Liksom Maria Larsson vill hon gärna framhålla vad som gjorts under alliansens tid vid makten. Förbättringarna för företagare till exempel, som inte minst har gynnat äldre, menar hon. Sänkta skatter är en annan sak.

”Vi har sänkt pensionsskatten fem gånger” säger hon och betonar hur viktigt det är att så många som möjligt arbetar idag, för att undvika att bromsen – som SPF kallar för backen – ska behöva slå till.

”RUT har blivit en succé. Det är helt obegripligt varför oppositionen vill ta bort den.”

 

Hur har man tänkt när man sänkte skatten mindre för pensionärer än för andra? undrar Karl Erik Olsson. Det är ju knappast pensionärerna som tillhör de rikaste i samhället.

Vår målsättning handlade om att få fler i arbete. Därför var att sänka skatten för arbete den viktigaste frågan, svarar Annie Lööf och betonar att många nya jobb har skapats som följd av jobbskatteavdragen.

”Du har väl dubbelt jobbskatteavdrag till och med”, säger hon till Karl Erik Olsson.

Samtidigt säger hon att hon förstår pensionärernas frustration, och säger att det är mycket viktigt att se till att skatten på pensionsinkomster fortsätter att sjunka.

Hon lovar också halvt om halvt att se över PPM-systemet.

 

Frida Andersson Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas