Personligt | Pam

Byt inte bank – ha flera!

Du tjänar mer på att ha flera banker parallellt, menar insändarskribenten.

Publicerad 2012-11-12

Du behöver/skall inte byta bank. Skaffa dig i stället fler banker. Bankernas snack om att det lönar sig att var “helkund” är vilseledande marknadsföring. Dom är bara ute efter att tjäna maximalt på din pension och sparslantar.

Jag har sedan länge använt flera banker. För löpande utgifter som betalningar faktura och autogiro har jag Marginalen Bank, som ger mig 1,7% på de pengar jag har på kontot – jämför med “storbankerna” som vanligen inte lämnar någon ränta alls, eller så låg så det närmast är att betrakta som ett dåligt skämt.

För betalning med kreditkort har jag OKQ8 Bank. Detta kort ger mig 1% på allt jag handlar. Givetvis så har jag både COOP- och ICA-kort (de som inte kostar något) så att jag får registrerat köpet så att jag får mina 0,5%. Men jag betalar med OKQ8-kortet. På så sätt har jag 1,5% på allt jag handlar. OKQ8 ger mig dessutom en reseförsäkring, samt en kredit på 5-6 veckor.En gång i mån. får jag en faktura från OKQ8, och då betalar jag alltid hela beloppet genom Marginalen Bank, som under den gångna månaden gett mig 1,7% på mina innestående pensionspengar.

Mina sparslantar har jag placerade på Hoist Spar eller Resurs Bank, som för närvarande lämnar 3,15 respektive 3,25%, och har full bankgaranti.

Det är inte svårare att ha fyra banker än en när man enkelt kan sköta allt över datorn. Och man blir rikligt belönad genom de pengar man sparar. “Man måste vara om sig och kring sig, om man skall få något i sig och på sig”, heter det i ett gammalt minnesvärt ordspråk.

Pam

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas