Låt oss deklarera på papper
Det här är hur en deklaration ser ut på Skatteverkets hemsida. Foto: Fialotta Bratt
Tyck! | Hans Ortman

Låt oss deklarera på papper

Det är otroligt hur en myndighet försöker tvinga medborgare att lämna deklarationer digitalt, skriver insändarskribenten.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-04-16

Jag är numera pensionär. Idag for min fru och jag till Skatteverket på Kungsgatan, Malmö för att som tidigare år lämna våra deklarationer i deras brevutkast. Nu är den möjligheten tyvärr borta. Brevutkasten är nu plomberade och fastnitade.

På skylten står det att ” SKV föredrar att man lämnar sin deklaration digitalt. Om man ej klarar det måste man skicka in dem per vanlig post (kommentar: osäkert sätt) eller personligen lämna dem på deras servicekontor på Kattsundsgatan över disk och under deras öppettider…”

Otroligt. Så här kan nog bara en myndighet göra mot sina medborgare, som lojalt vill betala sin skatt. Hur man på detta sätt vill tvinga oss alla att lämna digitalt? Hur gör pensionärer (som jag) som ser illa, inte har datorer eller förstår SKVs dataprogram etc?

Det relevanta är väl att vi medborgare deklarerar och gör rätt för oss och betalar rätt skatt. Inte hur vi lämnar våra uppgifter.

Hans Ortman

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-04-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas