Tyck! | Maj Lundberg Torrico

Måste pensionärer jobba för att överleva?

Trots att jag är 68 år så måste jag arbeta deltid för att överhuvudtaget kunna betala det vanligaste för min överlevnad.

Publicerad 2015-06-30

Många pensionärer lever under existensnormen. Varför är denna fråga så viktig. Man löser inte detta med bostadstillägget, eftersom man kan högst få bostadstillägg med 5.000 kr. Jag själv är tvungen att arbeta deltid för att vardagen ska någorlunda ska gå ihop. Trots att jag handlar på de billigaste affärerna (typ: Lidl. Willys). Så har jag enbart 500 kr att leva för. Eftersom jag är ensam så orkar jag inte laga mat för flera dagar, har inte den inspirationen längre.

Varför ska vi pensionärer betala för alla andra? Vi har inte mindre kostnader eftersom vi blir pensionärer. Istället för dagiskostnad så har vi högre kostnader för mediciner T.ex. ju äldre vi blir desto mer sjukdomar får vi. Samtidigt så har vi redan betalt genom skatter (och tyvärr fortsätter) betalar andra personers skattefördelar. Trots att jag är 68 år så måste jag arbeta deltid för att överhuvudtaget kunna betala de mest vanligaste för min överlevnad.

Maj Lundberg Torrico

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas