Addis Abeba och halvlek i Etiopien
Blogg
Anna åker iväg med en Addis taxi

Addis Abeba och halvlek i Etiopien

Sven Gruvstad
Publicerad 2020-02-11

Jag bor hemma hos en gammal arbetskamrats dotter. Hon arbetar och bor i Addis sedan några år. Vilken lyx med mat och husrum, “egen” tvättmaskin, kyl och frys. Jag får till och med äkta svenska köttbullar. Vilken lycka, ja i alla fall några dagar. Hinner ladda batterierna och fixa lite administration. Svara på mail, betala räkningar ansöka om visum plus mycket mer.

Anna far iväg med en gammal taxi och jag blir ensam i 14 dagar innan min fru kommer till Addis. Bestämmer mig för att åka norrut och besöka de fina etiopiska kulturområdena med start i Lalibela. Känns lite äventyrligt att åka ensam just i Etiopien. Men med lite extra planering och framförhållning bör det förstås gå bra att åka själv.

Anna åker iväg med en Addis taxi
Min fina värdfamilj i Addis. Tack så jättemycket ska ni ha
Sven Gruvstad
Publicerad 2020-02-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.