Blogg

Stanley Hotel, Nairobi

Sven Gruvstad
Publicerad 2020-01-23

Vi unnar oss en natt på klassiska Stanley Hotel i Nairobi. Stanley är hotellet som huserat Hemingway, Ava Gardner, Queen Elizabeth och många andra celebriteter. Hotellet byggdes 1902 och är en kolonial pärla. Det är inget lyxhotell men ett hotell fullt av gamla fotografier och klenoder från förra seklets början. Vi hittar ett fint gammalt foto av en Ingrid Lindström med barn. Blir nyfiken och googlar fram att Gillis och Ingrid Lindström bodde på farmen Sergoita i Njoro. Grannar och goda vänner med Karen Blixen.

Ingrid Lindström

Vi hittar några roliga detaljer som en gammal luftkonditioneringsanläggning. Den hölls igång i gamla dagar av en av hotellets anställda som cyklande gav den energi. I hotellet fanns under många år den kenyanska börsen. En sockerrörsjuice-maskin och “honungs-maskin” hittar vi också.

Luftkonditionering
Sockerrörjuice-maskin
Honungs -”maskin”

Filip reser hem och eftersom han skött sig riktigt bra blir han en ny “wall of fejmare”. Bilen lämnas in på Toyota. Dags för 10.000 km service igen plus byte av vindruta. Vindrutan fick en smäll av Linas fot när hon satt med fötterna upp mot rutan. Föraren, = jag, var mycket ouppmärksam i Kampalas rusningstrafik och såg inte en motorcykel. Lina reflex-panikbromsar med foten mot rutan och skriker till. Föraren vaknar till liv och lyckas precis undvika det som inte får hända. Tack Lina. Men rutan fick stryka på foten : )

Filip med Michael på Toyota
Stanley Sarova Hotel capuccino

 

Sven Gruvstad
Publicerad 2020-01-23
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas