Hur mycket ska man berätta?
Foto: Colourbox
Relationer | Sex och realationer

Hur mycket ska man berätta?

Första dejten. Ska man varudeklarera sig som en begagnad bil eller vänta tills man fattat tycke för varandra? Malena Ivarsson svarar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2019-01-09

För cirka 30 år sedan var jag med i en föregångare till dagens nätdejting – Dataträffen. Man fick fylla i lite om sig själv och den kvinna man önskade träffa. En gång i veckan kördes allt i en dator och personerna parades ihop och ett brev med telefonnummer landade i brevlådan hos veckans två hopparade personer.

Jag längtar efter en ny kvinnlig kontakt

Då, i 40-årsåldern, var allt mycket enklare när man träffades. Då hade jag inga sjukdomar eller impotens att berätta om. Ibland blev det sex första kvällen, ibland senare och ibland inte alls.
Nu är jag drygt 70 år och nyligen separerad. Jag tror att jag är impotent och har en sjukdom som plötsligt kan bli dödlig men förhoppningsvis kommer jag att dö av ålderdom i hög ålder.

Jag längtar efter en ny kvinnlig kontakt som sällskap men också för fysisk kontakt med de begränsningar som min förmåga medför. Jag funderar nu på att bli medlem i någon dejtingsajt. Jag har ”smygtittat” en del på dejtingsajten Match.com hur kvinnorna presenterar sig. Alla verkar så friska och aktiva men troligen har de flesta olika sjukdomar och en del har väl tappat intresset för sex. Min fråga är om man vid första träffen bör varudeklarera sig ungefär som en begagnad bil till försäljning eller om man ska vänta med detta tills man kanske fattat tycke för varandra och allt då kanske slutar i besvikelse?

Sven K

Malena Svarar: Att välja och att väljas är en ömtålig process som måste få ta tid. Att blotta sjukdomar, ekonomi, tidigare relationer eller andra saker som är känsliga hör till den saken. Du behöver inte berätta allt på en gång utan snarare göra det vid rätt tidpunkt.

Du behöver inte berätta allt på en gång utan snarare göra det vid rätt tidpunkt.

De starkaste upplevelserna vi kan ha och ge varandra är ärliga möten där vi delar vår verklighet. Den partner du möter har förstås precis som du säger säkert också saker som skaver och som kan kännas som en lättnad att få dela med dig den dagen det känns rätt att göra det. Det är inget man kan planera för utan är något som brukar uppstå naturligt och spontant när man känt varandra en tid och vill gå vidare i relationen.

Och om en eventuellt framtida partner försvinner som svar på din uppriktighet vad säger det då om henne?

Malena Ivarsson
Publicerad 2019-01-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas