Jag har alltid varit ensam
Foto Colourbox
Relationer | Malena Ivarsson svarar

Jag har alltid varit ensam

Malena Ivarsson
Publicerad 2018-01-22

Jag är en man på 69 år som levt ensam i hela mitt liv och tycker att det är väldigt slitsamt. Allt ska man göra själv och ingen har man att dela det med.

Jag känner mig som en halv människa som inte har någon kvinna att höra ihop med

Min mamma var sjuklig och jag blev den hon tydde sig till. Jag klarade aldrig att starta ett eget liv med egna barn. Hon hade också en stor trädgård som jag skötte och det blev hela mitt liv, därför kunde jag aldrig flytta hemifrån. Jag känner mig som en halv människa som inte har eller inte ens haft någon kvinna att höra ihop med. Sedan jag pensionerades har jag heller inga arbetskamrater. Mitt enda sällskap är mina svåra tankar om att jag borde levt annorlunda och tagit de chanser jag fick av kvinnor jag mött.

Jag har tänkt annonsera men jag är rädd att bli avvisad och jag vet inte om jag duger till att leva ihop med någon, det skulle ställa nya krav på mitt ungkarlsliv som jag kanske inte klarar av.

Hälsningar från Leif

Malena svarar: Jag antar att du fick vara mer som en förälder än som en son till din mamma. Då hade du kanske inte heller någon som lyssnade till dina tankar och känslor, och det uppstod många känslomässiga hål under barndomen och tonårstiden.

Det är inte för sent att du nu får någon som lyssnar till din berättelse. Malena Ivarsson

Man säger ibland att det aldrig är försent att få en lycklig barndom och på sätt och vis stämmer det. Det är inte för sent att du nu får någon som lyssnar till din berättelse. Jag tänker mig att du behöver träffa en kurator eller psykolog där du via samtal kan reparera den förlust du gjorde som ung.

Du är orolig över att du kanske inte klarar av de krav som en relation kan ställa på dig. Och har du inte läkt ditt förhållande till din mamma tror jag att rädslan är befogad. Du avstod ditt eget liv för hennes skull och ska det fungera med en kvinna behöver du kunna sätta gränser och värna om dig själv samtidigt som du lever i ett förhållande.

Men med bra coaching tror jag att du visst kan få det självförtroende du behöver för att våga annonsera och träffa en livskamrat.

Malena Ivarsson
Publicerad 2018-01-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas