Ska jag ställa ultimatum?
Jag är älsskarinna till en gift man skriver insändaren. Foto Colourbox
Relationer | Sex och relationer

Ska jag ställa ultimatum?

En 67-årig kvinna börjar tröttna på att vara älskarinna efter tre år. Vilka krav kan man ställa? Malena Ivarsson svarar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2019-06-19

Jag är 67 år och älskarinna till en gift man sedan tre år. Han har ett rikt socialt liv med barn och barnbarn. Samlivet med hustrun beskriver han som dött. Jag har accepterat att han kommer till mig med jämna mellanrum, jag får ut mycket av att träffa honom. Innan vi sågs hade jag levt som änka i sju år och det var underbart att känna sig levande och förälskad igen. Men från att ha träffats flera gånger i månaden börjar han nu ta mindre och mindre kontakt.

det var underbart att känna sig levande och förälskad igen.

Han har sagt att det beror på barnen och barnbarnen och jag har accepterat det. Det som hållit mig kvar är att han sagt att han inte har några känslor för sin fru och att han velat leva med mig på heltid om det inte vore för familjen. Men nu ska han ändå flytta med sin fru till en annan stad där inget av hans barn eller barnbarn bor, bara hennes syster. Han säger att vi kan fortsätta som vanligt men jag känner mig övergiven och sviken. Vad tror du om att ställa ett ultimatum?
Oviss

Malena Svarar: Ja, det kan fungera men ställ det till dig själv i första hand. Vad orkar du med?
Om vi lägger hela vårt välmående i händerna på en annan person kommer vi förr eller senare att bli besvikna.

När jag talat med andra i din situation är det inte bara längtan att få dela livet på heltid som river i hjärtat. Maktlösheten är den värsta plågan.

Han överför sin maktlöshet på dig och det är enormt påfrestande

Din älskare lämnar inte sitt äktenskap utan väljer att vara bunden och eftersom du går med på att finnas till hands, blir du lika bunden som han. Han överför sin maktlöshet på dig och det är enormt påfrestande. Den plågan förväxlar man lätt med längtan efter personen ifråga, men innerst inne är det ofriheten man pinas av. Så visst, ett ultimatum kan leda till att din känsla av maktlöshet släpper. Men då måste du vara beredd på att få ett besked som sårar dig. Därför är den bästa inställningen du kan ha att du inser att varaktig tillfredställelse aldrig kan komma från honom.

Malena Ivarsson
Publicerad 2019-06-19

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas