Svårt med erektionen
Foto: Getty Images
Relationer | malena om relationer

Svårt med erektionen

Fråga Malena: Min man som är 75 år har på senare tid fått svårt med erektionen. Vart vänder man sig för att få hjälp med detta? Vad kostar det? /Tacksam för svar. Läs Malena Ivarsson svar nedan.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-05-18

Malena svarar: Enklast är att vända sig till en läkare på vårdcentralen för att få recept på potenshöjande medel. De brukar kosta mellan 280–415 kronor för fyra tabletter beroende på sort och styrka. Dessa ingår inte i högkostnadskortet. Sildenafil Actavis hör till de billigaste, det är en variant av Viagra, där priset blir ca 22 kronor styck.
En läkare behöver också kolla upp att problemen inte beror på underliggande orsaker som hjärt- och kärlsjukdomar. Ibland kan man behöva träffa en urolog. Man kan också behöva se efter om orsakerna är psykiska, som stress eller oro.
Sedan finns andra hjälpmedel än medicin, till exempel pubisring och vakuumpump. Dessa är enkla att använda och kan beställas online från de olika apoteken. Man kan kombinera båda.
Vidare vill jag passa på att säga att erektionssvårigheter är vanliga, var tionde man erfar det någon gång och bland män över 50 har ungefär hälften problem. Penetration är inte avgörande för ett bra samliv, det finns många andra sätt att ha sex. Så tänk inte att det här är slutet eller att mediciner är den enda lösningen. Men med det sagt är det bra att undersöka den hjälp som står till buds.

Läs också: Jag saknar vänner

Fråga! Malena Ivarsson är socionom och sexolog.
Skriv till experten@senioren.se eller skicka ett brev till
»Fråga Malena«, Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-05-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas