Var hittar jag massagestavar?
Hälsa & medicin
sexleksaker massagestav RFSUs sexhjälpmedel säljs på apoteket.

Var hittar jag massagestavar?

Publicerad 2011-11-30

Fråga: Sex hela livet. Det låter så enkelt, men är det verkligen enkelt? »Försök med massagestav eller varför inte prova med vibrator«. Om man skulle få för sig att ändå prova en vibrator eller massagestav, då är frågan var de finns att köpa. Är det apoteket, en kosmetikaaffär, en hälsokostaffär eller vart vänder man sig i glesbygden.
”Snart 80-årig gubbe”

Jag har inte haft sex på 20 år ungefär pga ett dåligt äktenskap (är nu skild). Var hittar man en massagestav som ni nämnde i artikeln? Jag skulle inte kunna tänka mig att gå in i en affär och fråga.
”71-årig generad kvinna”

Svar: Hej signaturerna ”Snart 80 år” och ”71-årig generad kvinna”.
Låt oss börja med att beskriva några olika typer av massagestavar och vibratorer. Det är lätt att bli osäker på vad man ska välja när man ser det stora utbudet på form, material och färg.

 

Inbyggd vibrator

Många massagestavar har en inbyggd vibrator som hjälper till att öka stimuleringen. För att hitta rätt styrka är det bra att välj en vibrator som har flera hastigheter/kraft i vibrationerna vilket gör det lättare att finna det som känns bra.

Vibratorerna drivs antingen av vanliga batterier eller av ett uppladdningsbart batteri. Vibrationerna ger en effektiv stimulering av till exempel mannens ollon och kvinnans klitoris. Dessa sexleksaker kan man använda tillsammans med partnern eller när man är själv.

Är det klitoris hos kvinnan man vill stimulera så kan man välja en klitorisvibrator och vill man kunna föra in massagestaven i slidan så väljer man något som är mera format som en penis. Men det går bra att använda båda typerna av vibrator för stimulering.

När man ser en sexleksak på bild eller i verkligheten kan den tyckas stor men kom ihåg att man måste kunna hålla i den, det vill säga en del blir som ett handtag. Det finns ett stort antal mer eller mindre naturtrogna penisformade massagestavar. De kan variera i storlek och utformning, en del är hudfärgade, andra finns i klara i färger.

 

Använd glidmedel

Glidmedel är viktigt att använda tillsammans med sexleksakerna för att minska friktionen och öka njutningen. Man kan välja mellan olika typer av glidmedel, vattenbaserade och siliconbaserade.

Det vattenbaserade torkar in snabbare och man kan behöva ta en större klick. Det siliconbaserade ger en lenare och mer silkeslik känsla och varar längre. Man behöver bara några droppar vilket är bra att veta då det är ett lite dyrare glidmedel.

Vilken typ av glidmedel man bör använda tillsammans med vibratorn framgår av bruksanvisningen och är beroende av vilket material massagestaven är gjord av.

 

Massagestav på internet

Glidmedel kan man köpa på apotek och på samma ställe som massagestavarna. Var kan man då köpa en massagestav? Som en av frågeställarna påpekar är det inte så lätt att hitta butiker på mindre orter. Man blir då hänvisad till att handla via internet.
Om man har möjlighet att gå in i en butik så underlättas valet av produkt. Många affärer har både kunskap och seriös rådgivning vilket kan underlätta när man känner sig både generad och osäker. Hoppas denna information gör att ni hittar rätt bland den mångfald av produkter som finns.

 

Christina och Marianne

Tips på affärer

Afrodite, på Katarina Bangata 17 i Stockholm
Pistill, Drottninggatan 100 i Stockholm
Kärleksbutiken, Kungsgatan 36 i Luleå
Intima, Nygatan 118 i Norrköping
Randy Sandy Norra Storgatan 16, Helsingborg
Martinshop, Andra Långgatan 3, Göteborg
Taboo, Södra Förstadsgatan 81, Malmö
Kan finnas på vissa apotek.

internetbutiker

Näthandeln har ett stort utbud och de skickar sina varor med diskret avsändare.
www.rfsu.com som också har en konsumentkontakt dit man kan ställa frågor. Telefontid tisdagar och fredagar kl 11-12, 08-692 07 13.

www.apoteket.se
www.afroditesapotek.se
www.himmelriket.se
www.pistill.se
www.lovestore.nu
www.amorspilar.se
www.ellos.se/intimprodukter

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas