Att måla akvarell = mindfulness för själen
Landet runt | SPF Västernorrland

Att måla akvarell = mindfulness för själen

SPF Västernorrland
Publicerad 2022-10-06

Nu är Frejas Akvarellkurs igång. Ett gäng kreativa akvarellmålare är på plats i Vuxenskolans lokaler i Sundsvall.  Akvarellkursen omfattar 8 tillfällen á 2,5 tim/gång. De börjar med att bekanta sig med varandra, kursmaterialet, färgerna etc. De jobbar med grunderna, t.ex färglära, olika tekniker och gör enkla övningar på varje moment. Vid varje tillfälle byggs det

på mer och mer för att slutligen komma fram till målet att alla ska kunna skapa sin egen bild utifrån den kunskap och färdighet de fått. Deltagarna har möjlighet att till viss del påverka kursinnehållet när de fått de nödvändiga grunderna. De lär av varandra!

Fikapausen får plats mitt i målandet och  konstnärerna kan umgås och kursledare Karin kan tex visa lämplig och bra litteratur i ämnet.
Alla får möjlighet till individuell handledning och hjälp.
De träffas måndagar kl 13.00 på Vuxenskolan i Sundsvall. Kursledare är Karin Selvehed och hon har lång erfarenhet av akvarellmålning. Kursen är mycket populär och det blir fullbelagt på en gång.  ”Att måla akvarell är avstressande och en mindfulness för själen. 

Text och Foto:Karin Selvehed

SPF Västernorrland
Publicerad 2022-10-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas