Pilgrimsmusslor med svamp och brynt smör
Mat & Dryck

Pilgrimsmusslor med svamp och brynt smör

Festlig förrätt, och en favorit från artikeln om barnbarnen som lagar mat åt sin farmor.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-12-22

150 g pilgrimsmusslor
(2-3 musslor/person)
1,5 msk smör (eller mer!)
1,5 tsk mild soja (t ex japansk)
1/2 msk färskpressad citronjuice
50 g shiitakesvamp (eller annan svamp, vi använde skogschampinjon och ostronskivling).
1/2 dl strimlad salladslök
olja till stekning
salt och peppar

1.Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.
2. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken på slutet. Salta och peppra lätt.
3.Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.
4. Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-12-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas