Rådjurs-wallenbergare med lingon, ärtor samt brynt smör och potatispuré
Mat & Dryck
Foto Björn Tesch

Rådjurs-wallenbergare med lingon, ärtor samt brynt smör och potatispuré

Publicerad 2008-11-10

2 portioner

250 g rådjursfärs
2 ägg
1 tsk salt
3 enbär
vitpeppar
3dl grädde (visp- eller matlagningsgrädde)
smör att steka i

Tillbehör:
3 msk smör
1 1/2 dl kokta ärtor
1/2 finhackad schalottenlök
2 dl rårörda lingon

1. Mixa den kalla färsen i en bunke tillsammans med ägg, salt, enbär och peppar. Häll i grädden och mixa försiktigt till en jämn smet.
2. Forma till biffar och stek i smör.
3. Bryn smöret i en kastrull till gyllenbrun färg. Värm ärtorna och löken i smöret och servera på biffen tillsammans med lingon och potatispuré.

Potatispuré
2 portioner

200 g potatis
1msk smör
1 1/2 dl varm mjölk
salt, peppar

1. Koka potatisen och pressa eller mosa den.
2. Tillsätt smör och den värmda mjölken och rör till en puré. Smaka av med salt och peppar.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch
Recept: Kalle Eriksson och Per-Martin Kyller

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas