Det är sanslöst spännande
Se & läs | Ingalill läser

Det är sanslöst spännande

Ingalill Mosander tipsar om bra läsning för stora och små.

Ingalill Mosander
Publicerad 2021-05-22

 

 

SJÄLVBIOGRAFI:

Jag skriver över ditt ansikte av Anna-Karin Palm,  Bonniers
Det kan komma en dag då den du älskar inte längre känner igen dig. Den upplevelsen fick Anna-Karin Palm att skriva en bok om sin mor som drabbats av Alzheimer. Det har blivit en rak och osentimental berättelse om en sjukdom som är mycket skrämmande för de anhöriga samtidigt som den är så vanlig. Men det har också blivit en berättelse om kärlek, ömhet och försoning. Trots det smärtsamma ämnet känns boken förunderligt trösterik.

THRILLER:

Himlen ska gråta blod av Sigbjørn Mostue, Modernista
Sanslöst spännande med en hjälte av den sort som knappt görs längre. En norsk före detta elitsoldat ska övervaka en terroristutlämning till Somalia. Men planet med 245 passagerare blir kapat och det som nu följer trotsar det mesta jag läst i thrillergenren. Elitsoldaten griper in och händelseförloppet accelererar till en nästan outhärdlig, pulshöjande nivå. Och sen blir det bara värre och värre. Nominerad till prestigefyllda Rivertonpriset.

FEELGOOD:

Je m’appelle Agneta av Emma Hagberg, Piratförlaget
Att börja ett nytt liv i 50 årsåldern – många tänker kanske tanken men få vågar ta steget. Agneta vågar. Hon lämnar ett jämngrått äktenskap och utflugna barn för ett jobb som au pair i en liten by i Provence i Frankrike. Det är början på en hejdlös, oemotståndlig historia med en rad särpräglade personligheter som lever efter mottot: ”Överrösta sorgen med livsglädje”. Du har bara ett liv, ta vara på det.

DECKARE:

Torsdagsmordklubben av Richard Osman, Bonniers
Inte sen Harry Potter har en bok sålt slut lika fort i Storbritannien. Handlingen utspelas på ett seniorboende i lyxklass på engelska landsbygden. Fyra vänner i kategorin 70+ träffas varje torsdag för att undersöka olika cold cases medan de intar diverse ädla drycker. En dag hittas en man mördad i deras närområde. Klubben kallar till sammanträde. Uppfyller med råge de högt ställda förväntningarna – för att uttrycka det milt.

BARN:

Min storslagna död av Jenny Jägerfeld, Rabén & Sjögren
Fortsättningen på Augustprisnominerade Mitt storslagna liv och är, om möjligt, ännu bättre. Sigge börjar i en ny skola och får hänga med de coola tvillingarna Sixten och Karl-Johan. De vill att han ska rappa i deras hiphop-band i skolans jul-show. Något han ser på med fasa. Jenny Jägerfeld har en enastående förmåga att växla mellan allvar och humor. Bara den oerhört roliga skildringen av Sigges familj är värd varenda krona. 9-12 år.

Ingalill Mosander
Publicerad 2021-05-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas