Jag läser som besatt!
Se & läs | Ingalill läser

Jag läser som besatt!

Ingalill Mosander tipsar om böcker för stora och små läsare. Här skriver hon om fem böcker.

Ingalill Mosander
Publicerad 2021-09-05

Thriller:
Svart sol av Andreas Norman, Bonniers
Att vara infiltratör i högerextrema kretsar kan vara förenat med livsfara. Men det hindrar inte Bente Jensen vid Säkerhetspolisen från att våga sig långt in i en okänd maktkonstellation som visar sig planera en terrorattack i Sverige. En suverän bladvändare – spännande, överraskande och trovärdig in i minsta detalj. Andreas Norman höjer successivt tempot och jag läser och läser som besatt fram till det explosiva slutet.

Trädgård:
Sofieros trädgårdsbok av Nina Nordh och Therése A. Svensson, Arena
En sagolikt vacker bok som både inspirerar till ett besök i den berömda slottsträdgården och väcker lust att själv odla växter, om än i anspråkslösare form. Efter många års törnrosasömn förvandlades trädgården till ett blomstrande paradis av kronprinsessan Margareta. Hennes konstnärliga ådra och experimentlusta lade grunden till den trädgård som besökare möter än idag. Ett utflyktsmål värd en resa.

Feelgood:
Sommar i strandhuset av Veronica Henry, Printz
Solig eskapism med ingredienser som romantik, vänskap och hemligheter från det förflutna. Handlingen kretsar kring ett bröllop men handlar om mycket mer. Robyn och Jake ska gifta sig men innan dess måste hon fatta ett beslut som kan få ödesdigra konsekvenser. Händelseförloppet berättas ur olika människors perspektiv och när brud och brudgum till slut står på stranden har turbulensen lagt sig och kärleken segrat på bred front.

Barn:
Under mattan av Sara Lövenstam och Per Gustavsson, Lilla Piratförlaget
En fantasifull krock mellan vuxenvärldens konflikträdsla och ett barns klara blick för vad som egentligen pågår. Varje outtalad mening förvandlas till ett skräckinjagande monster, som sopas under mattan. Till slut vågar sig ingen längre in i vardagsrummet eftersom högen under mattan blivit stinkande och morrande och stor som en flodhäst. Då griper barnet in. Efterlängtad nyutgåva med exakt tonträff och oroande teckningar. Från 3 år.

Pocket:
Samlade verk av Lydia Sandgren, Bonniers
700 sidor lustläsning, perfekt för en långhelg. Berättelsen utspelas till stor del i Göteborg under 1980-talet. Huvudpersoner är den krisande bokförläggaren Magnus Berg, hans psykologistuderande dotter Rakel och sonen Elis. Barnens uppväxt präglades av moderns spårlösa försvinnande. Vad drev henne till denna drastiska handling? En enastående debutroman om kärlek, vänskap och konst. Belönad med Augustpriset.

Ingalill Mosander
Publicerad 2021-09-05
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas