Bygårdens frysta mousse med blåbär
Recept
recept, blåbärsmousse Foto Matilda Lindeblad

Bygårdens frysta mousse med blåbär

En krämig och len mousse med fräsch smak av citron. Festlig efterrätt som passar att göra i förväg. Prova gärna med andra bär.

Publicerad 2008-11-08

2 ägg

1 1/2 dl vispgrädde

1 dlströsocker

1 tsk vaniljsocker

rivet skal och saft av 1 liten citron

2 dlcrème fraîche

8 digestivekex

3–4 dl blåbär

1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.

2. Vispa grädden. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, citronskal och -saft och crème fraîche. Vänd ned äggvitor och grädde.

3. Krossa kexen och fördela dem i glas. Häll blandningen över kexen och frys minst 4 timmar. Ta fram moussen 30 minuter före servering. Garnera med blåbär.

 

Recept: Arlaköket
Foto: Matilda Lindeblad

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas