Kokosris med kyckling och avokado
Mat | Recept | recept

Kokosris med kyckling och avokado

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-05-22

1 portion
1 dl kokt ris
ca 70 g färdigkokt kyckling
olja till stekning
0,5 dl kokosflingor
1,5 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
en halv avokado
1 salladslök
salt och svartpeppar

1 Hetta upp en medelstor panna med olja på maxvärme.
2 Häll i riset och sänk värmen till medel. Stek riset tillsammans med kokosen i 2–3 minuter och skjut över det till ena sidan av stekpannan.
3 Lägg kycklingen i pannan och stek i 2 minuter medan du blandar soja, sesamolja och risvinäger.
4 Häll sojablandningen över kycklingen och stek i ytterligare en minut.
5 Ställ stekpannan åt sidan medan du skär upp avokadon och salladslöken.
6 Lägg upp allt i en skål. Toppa med salladslöken och eventuellt 1 tesked rostade sesamfrön.
7 Salta och peppra efter smak.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-05-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas