2 portioner
250–300 gram tunt skivad kyckling (bröst- eller lårfilé)
1 lagom stor zucchini
1 ägg
1 påse ca 70 g finriven lagrad parmesan
1 msk rosépeppar
1 dl vetemjöl (ev lite mer)
2–3 msk olivolja
2–3 msk crème fraiche
1 msk citronjuice
2 msk vatten
salt och peppar
1 Tvätta zucchinin och hyvla den med potatisskalare el mandolin i långa strimlor. 2 Torka kycklingen torr.
3 Mortla rosépeppar och blanda hälften med parmesan (Obs! Spar lite av parmesanen till sen).
4 Vispa upp ägget, blanda parmesan och en halv msk mortlad rosépeppar, häll upp på ett fat och mjölet på ett annat fat.
5 Sätt på en kastrull med vatten och salt.
6 Vänd kycklingen i mjöl, sen i ägget och sist i parmesan/rosépeppar.
7 Stek kycklingen i olivolja tills den är genomstekt (sänk värmen ordentligt när du fått en fin gyllenbrun yta, för att få kycklingen genomstekt och så att inte parmesanen bränns.)
8 Ta upp kycklingen och rör ner crème fraiche, 2 msk vatten och resten av den mortlade rosépepparn i pannan. Salta, peppra och lägg ner kycklingen igen.
9 När vattnet kokar, lägg i den hyvlade zucchinin, bara några sekunder. Låt rinna av.
10 Ringla över olivolja, citronjuice och en nypa flingsalt och servera med resten av parmesanen.