Obs! Här behövs mixerstav eller mixer
2 portioner
1 burk konserverade hela tomater (gärna San Marzano-tomater, dyrare men så mycket godare)
1 selleristjälk
1 dm-lång bit gurka
1 halv rödpaprika
1 vitlöksklyfta
några persiljekvistar
1/2 dl rödvinsvinäger
1–2 msk citronjuice
några droppar tabasco (kan uteslutas)
salt och peppar
1 dl vatten (ev mer om soppan känns för tjock)
1 Häll tomaterna i en skål med höga kanter eller i en mixer. Skär grönsakerna inklusive vitlöken i mindre bitar och lägg ner med tomaterna.
2 Häll på vinäger, citronjuice, ev tabasco och vatten. Mixa soppan slät eller till önskad konsistens.
3 Smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer vatten.
4 Servera kylskåpskall, gärna med rostat surdegsbröd eller annat gott bröd.