Lättkokta primörer med kikärts- och persiljekräm
Mat | Recept | recept

Lättkokta primörer med kikärts- och persiljekräm

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-07-09

2 portioner

1 knippe lite större rädisor
2 färska lökar
8–10 sparrisar
1 litet pkt, ca 170 gram, kokta kikärtor
2 kvistar persilja
1 msk citronjuice
1–2 msk olivolja
salt och peppar

1 Skölj kikärtorna och låt rinna av.
2 Mixa kikärtor med persilja (även stjälkarna) citronjuice, olivolja, salt och peppar.
3 Skär eller bryt av ändarna på sparrisen.
4 Tvätta rädisorna och skär av det gröna. Skär av en bit av den gröna blasten på löken och ta bort det yttersta lagret på löken (om den är ful).
5 Koka upp vatten med salt i en kastrull, lägg först i sparrisen och löken cirka 5 min, sedan rädisorna i cirka 3 min.
6 Låt rinna av och servera fortfarande varma med kikärts- och persiljekräm.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-07-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas