Färsbiff med kapris och ugnsbakad purjolök
Mat | Recept | recept

Färsbiff med kapris och ugnsbakad purjolök

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-07-09

2 portioner

250–300 gram fläskfärs (eller den färs som föredras)
1 burk (ca 90 g) kapris
1 ägg
2 msk ströbröd
2 dl grädde
1 lagom stor purjolök el två mindre
2 msk färsk dragon eller 2 tsk torkad
2 msk smör
salt och peppar

1 Blanda färsen med halva burken kapris, ströbröd, ägg och 1 dl grädde (mjölk går också bra).
2 Salta en aning (kaprisen är salt) och peppra. Låt svälla 5–10 min.
3 Sätt ugnen på 200 grader. Dela purjon en gång på längden och sedan mitt itu. Skölj bort eventuell jord. Lägg purjon i ugnsform.
4 Blanda den finhackade (om den är färsk) dragonen med 1 msk smör och klicka över purjolöken. Baka i ugn ca 10–15 min.
5 Forma biffarna (ca 6 st) och stek i smör.
6 Ta biffarna ur stekpannan och rör ner 1 dl grädde med 3 msk vatten och resten av kaprisen i stekpannan.
7 Lägg i biffarna.
8 Servera med purjon och eventuellt kokt potatis.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-07-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas